Ugye szeretnél egészségesebb, fittebb, karcsúbb lenni? Akkor egyél Te is ananászt, neked is segíteni fog!

Az ananász egy egzotikus gyümölcs, amely pikáns és édes ízével frissítő élményt nyújt, miközben számos jótékony hatással rendelkezik.  Ez az egyedülálló gyümölcs az egyik legkülönlegesebb élelmiszer, mivel bromelain enzimet tartalmaz.

Valamint gazdag C-vitaminban és mangánban is. A bromelain emésztőenzimként enyhíti a gyomorbántalmakat, szabályozza a gyomor savasságát, csökkenti a gyulladásos bélbetegségeket és az emésztési rendellenességek tüneteit, mint puffadások. 

 

Mi az a bromelain?

A bromelain egy természetes enzim, amely zsírégető, gyulladáscsökkentő és gyulladásgátló tulajdonságokkal bír. Részt vesz az immunrendszer szabályozásában, enyhíti az ízületi fájdalmakat, csökkenti az allergiás tüneteket. Emésztőenzimként támogatja a gyomor működését, segít a gyulladásos bélbetegségek és az emésztési zavarok, például a puffadás kezelésében.

Íme néhány indok, amiért az ananász fogyasztása egészséges:

 

Természetes antioxidáns és öregedésgátló

Az ananászban található polifenolok és flavonoidok segítenek  leküzdeni a szabad gyököket, ezáltal megelőzve többek között szív- és érrendszeri betegségeket, a cukorbetegséget és bizonyos ráktípusokat. Emellett öregedésgátló hatásuk révén csökkentik a ráncok kialakulását, és hozzájárulnak a szép, egészséges bőrhöz.

Gyulladáscsökkentő

Természetes módon csökkenti a csontok és ízületek fájdalmait, melyeket gyulladások okoznak (a hagyományos fájdalomcsillapítók csak a fájdalmat blokkolják, nem kezelik a gyulladás okát). 

A bromelain enzim ismert sportolók és sportorvosok körében is kedvelt ödéma-, trombózis- és gyulladásgátló tulajdonságai miatt. Segít  felgyorsítani a vérömlenyek felszívódását, valamint a duzzanatok, rándulások, ficamok, húzódások és ízületi gyulladások gyógyulási folyamatát.     

 

Elősegíti az emésztést

Rost- és bromelain-tartalom révén az ananász támogatja az élelmiszerek, különösen a fehérjék lebontását, és elősegíti a bélrendszer működését és a béltranzitot.

Megelőzi a megfázást

Mivel az ananász gazdag C-vitaminban és bromelainban, így erősíti  az immunrendszert, ezáltal az hatékonyabban küzd a vírusos és bakteriális fertőzésekkel szemben.

Erősíti a csontokat

Az ananász mangánban gazdag, mely alapvető szerepet játszik a csontok és kötőszövetek erősítésében.

Vigyáz a szívedre

A bromelain, természetes véralvadásgátlóként működik,  hígítja a vért és megakadályozza a vérrög képződést.

A fogyókúra szövetségese

A rostban gazdag és alacsony kalóriatartalmú ananász ideális választás méregtelenítő és diétás időszakokban. Salátában vagy friss lében fogyasztva frissítő, vízhajtó hatásának köszönhetően segít a szervezetnek a felesleges víz eltávolításában.

Tipp:

Egyél meg egy tál  frissen kockázott  ananászt minden nap, és megkapod a napi egészség adagodat, vagy beviheted táplálékkiegészítő formájában is.

 

Darabolt ananász

Zárszó:

Fogyasztása különösen ajánlott azoknak, akik természetes módon szeretnék erősíteni szervezetüket. Az ananász fogyasztása valóban számos jótékony hatással bír, melyek hozzájárulhatnak általános jó közérzetünkhöz és egészségünkhöz.

Érdemes beépíteni étrendünkbe, hiszen nem csak egészséges, hanem frissítő és ízletes alternatívát kínál a mindennapokra.